Prejsť na hlavný obsah

Bundy a kabáty
Sprievodca materiálmi

Bundy a kabáty Sprievodca materiálmi
Sprievodca materiálmi273

Získaj dokonalý prehľad o rôznych materiáloch

Prinášame praktického sprievodcu materiálmi búnd a kabátov, ako aj zaujímavosti a tipy, vďaka ktorým si vyberieš ideálny model.

Spojenie hrejivosti a úžasného vzhľadu

Bundy a kabáty Sprievodca materiálmi
Bundy a kabáty Sprievodca materiálmi

Ak hľadáš vrchnú vrstvu, ktorá ťa spoľahlivo ochráni pred chladom a zároveň ťa nebude obmedzovať v pohybe, prešívaná bunda je ideálnou voľbou. Vybrať si môžeš z modelov rôznych dĺžok, úrovní hrejivosti a typov izolácie: v ponuke nájdeš bundy plnené pravým či syntetickým perím a dokonca aj inovatívne vegánske varianty vyrobené z divých kvetín a vláken stromov. V závislosti od príležitosti môžeš kombinovať prešívanú bundu s elegantným oversize svetrom, vlnenými nohavicami a koženými členkovými topánkami, zatiaľ čo kombinácia s džínsami, pohodlnou mikinou a obľúbenými teniskami je ako stvorená na prechádzky v meste alebo prírode.

Náš tip: Ak hľadáš páperovú bundu vyrobenú zodpovedným spôsobom a s využitím etických zdrojov, siahni po modeli s označením Responsible Down Standard (skrátene RDS).

Spojenie funkčnosti a štýlu

Bundy a kabáty Sprievodca materiálmi
Bundy a kabáty Sprievodca materiálmi

Funkčné materiály sú najlepšou voľbou, keď sa chceš dokonale chrániť pred nepredvídateľným počasím. Strih funkčnej bundy by mal byť dostatočne voľný na to, aby si si pod ňu mohol obliecť ďalšie dve vrstvy, ktoré sa postarajú o udržanie tepla. Zameraj sa tiež na praktické detaily, ako je vysoký golier na zahriatie hrdla, kapucňa na ochranu pred dažďom a sťahovacie manžety. Keď práve neplánuješ vyraziť do prírody, môžeš skombinovať funkčnú bundu aj s bežným ležérnym outfitom – stačí pridať džínsy či nohavice v kaki farbe a k tomu mohutné členkové topánky alebo tenisky.

Náš tip: Stav na vysokokvalitné membrány ako Gore-Tex, ktoré sú nepremokavé, priedušné a nesmierne odolné.

Výstavný kúsok s nezameniteľným štýlom

Bundy a kabáty Sprievodca materiálmi
Bundy a kabáty Sprievodca materiálmi

Ak hľadáš neprehliadnuteľne štýlový kúsok, ktorý ťa zároveň vynikajúco zahreje, siahni po shearling bunde. Vonkajší kožený materiál skvele chráni pred vetrom, zatiaľ čo vnútorná vlnená podšívka udrží tvoje telo v príjemnom teple. O shearling bundu sa však treba správne starať: pred prvým nosením ju nastriekaj impregnačným sprejom, ak navlhne, nechaj ju vyschnúť na vzduchu a prípadnú zvyšnú vlhkosť odstráň kefkou s mäkkými štetinami. Shearling bunda je nadčasová klasika, preto sa oplatí siahnuť po nestarnúcich odtieňoch ako čierna, hnedá, námornícka modrá či kaki. Stačí si ju obliecť k tvojmu najobľúbenejšiemu outfitu a môžeš vyraziť!

Nestarnúca klasika

Bundy a kabáty Sprievodca materiálmi
Bundy a kabáty Sprievodca materiálmi
Exkluzívne kupóny v aplikácii pre teba!
Získaj -15% uvítací kupón pre nových zákazníkov aplikácie teraz!