Prejsť na hlavný obsah

Nájdi svoj perfektný strih
Ako si vybrať správny oblek

Nájdi svoj perfektný strih Ako si vybrať správny oblek
Ako si vybrať správny oblek182

Posvieťme si na obleky

Dokonalý oblek je pohodlný, dodá ti poriadnu dávku sebavedomia a urobí skvelý prvý dojem. Čo je však treba zvážiť pri jeho nákupe? V prvom rade materiál, strih, ale tiež ročné obdobie, v ktorom ho plánuješ nosiť. Medzi najbežnejšie používané látky patrí vlna, bavlna a ľan. Vlnené obleky sú univerzálne a ideálne na celoročné nosenie. V chladnom počasí príjemne hrejú a keď sa oteplí, potešia ťa svojou priedušnosťou. Bavlnené obleky sú ľahké a priedušné, vhodné do teplejšieho počasia a skôr na neformálne príležitosti. Ľanové obleky sú zase vhodnou voľbou na horúce dni, pretože poskytujú neprekonateľnú priedušnosť a majú uvoľnený, ležérny dizajn. Ak sa chystáš na výnimočnú udalosť alebo len potrebuješ pozdvihnúť svoj každodenný pracovný outfit, odporúčame nepodceniť výber vhodného obleku. Pozrime sa bližšie na jednotlivé strihy.

Klasický strih

Klasický strih je pohodlný a štýlový zároveň. Takýto oblek má trochu voľnejšiu oblasť stehien a ramien, vďaka čomu ťa nebude nijako obmedzovať v pohybe. Ramená saka a strih v oblasti ramien sú jemné, čo zvyšuje celkový pocit pohodlia. Oblek s klasickým strihom je ideálny na rôzne príležitosti, či už ťa čaká deň v kancelárii, zábavná oslava alebo prvé stretnutie s rodičmi osoby blízkej tvojmu srdcu. Keď siahneš po nadčasovom odtieni námorníckej modrej, outfitu dodáš neopakovateľný nádych sofistikovanosti. Ak máš chuť na ležérnejší prístup, skombinuj sako s džínsami alebo chino nohavicami, čím vytvoríš dokonalý styling na voľné chvíle.

Úzky strih

Oblek s úzkym strihom je nadčasová klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy. Vďaka siluete kopírujúcej línie postavy, no napriek tomu pohodlnému strihu ponúka to najlepšie z oboch svetov. Pás je zvýraznený prirodzeným strihom v oblasti ramien, pričom sako obopína siluetu bez toho, aby ťa obmedzovalo v pohybe. Nohavice majú takisto zúžený strih, čo vytvára elegantný dojem s výrazne vytvarovanými líniami. Takýto oblek je ideálny na každú príležitosť, ktorá si vyžaduje elegantný outfit. Model v sivej farbe je vhodný na pracovné záležitosti, pričom obliecť si ho môžeš v každom ročnom období. Túžiš po štýlovom a sofistikovanom outfite? Stav na úzky strih.

Po akej farbe siahneš?

Ak hľadáš farby, ktové vo svete oblekov nikdy nevyjdú módy, stav na modrú alebo čiernu. Klasická modrá je nadčasový odtieň, ktorý ti okamžite dodá sebavedomie a dá sa všestranne kombinovať. Univerzálna modrá nepozná hraníc – môžeš ju nosiť vo dne aj v noci, do práce aj na voľný čas. Bez problémov sa prispôsobí akejkoľvek situácii a príležitosti. Nestarnúca čierna je zase stelesnením sofistikovanosti. Ak chceš dosiahnuť elegantný a uhladený vzhľad, čiernym modelom nič nepokazíš. Čierna farba je ako stvorená na formálne udalosti i večer v meste. Tvojmu vzhľadu dodá esenciu vyrovnanosti a elegancie. Vďaka nadčasovému pôvabu zostáva čierna farba základom šatníka, ktorý prekoná všetky trendy i ročné obdobia, pričom vždy budeš mať istotu, že urobíš štýlový dojem.

Raúl - Classic Black Suit Look
Nájdi svoj perfektný strih Ako si vybrať správny oblek