Prejsť na hlavný obsah

Tipy, ktoré potrebuješ vedieť
Ako sa starať o svoje oblečenie

Tipy, ktoré potrebuješ vedieť Ako sa starať o svoje oblečenie
Ako sa starať o svoje oblečenie172

Starostlivosť o oblečenie nebola nikdy dôležitejšia - či už pre teba, pre tvoje kúsky, ale aj pre našu planétu. Prinášame ti niekoľko praktických tipov a trikov, ktoré tvojim módnym kúskom predĺžia životnosť a zároveň budú stále skvele vyzerať.

Sušenie oblečenia na čerstvom vzduchu

Namiesto sušenia v sušičke sa rozhodni pre sušenie na čerstvom vzduchu, aby si oblečenie zachovalo svoj tvar, farbu a pružnosť. Extra výhodou je, že to poteší nielen našu planétu, ale aj teba pri pohľade na účet za elektrinu.

Rozumná voľba teploty prania

Zvoľ si pranie pri nižších teplotách, napríklad pri 20 alebo 30 stupňoch Celzia. Ochráni to tvoje kúsky pred poškodením a ich farbu pred vyblednutím, pričom sa tu minimalizuje riziko zrážania. Je to tiež lepšie pre našu planétu aj tvoju peňaženku.

Tipy, ktoré potrebuješ vedieť Ako sa starať o svoje oblečenie

Používanie šetrného pracieho prostriedku

Zvoľ si prací prostriedok, ktorý je označený ako jemný alebo šetrný a bez vysokého množstva chemikálií - to pomôže nielen tvojmu spodnému prádlu, ale aj tvojej pokožke. Takéto prostriedky zvyčajne neobsahujú silné chemické látky, ako sú bielidlá, fosfáty alebo enzýmy, ktoré môžu poškodiť niektoré textílie, ale sú naopak šetrné a výsledok s nimi je rovnako skvelý.

Tipy, ktoré potrebuješ vedieť Ako sa starať o svoje oblečenie

Malé kroky sú dôležité

Oblečenie ti odporúčame prať naruby a škvrny odstrániť len ručným praním so špongiou a špeciálnym pracím prostriedkom, pričom škvrnu iba jemne pretieraj. Navyše sa vždy môžeš spoľahnúť na úplne prírodný odstraňovač zápachu - stačí pridať do pracieho cyklu pol šálky bieleho octu. A aby tvoj obľúbený sveter vyzeral stále ako nový, na odstránenie žmolkov použi holiaci strojček alebo hrebeň na vlnu. Starostlivosť o oblečenie a predĺženie jeho životnosti asi nikdy nebola jednoduchšia. Aj tieto malé ekologické kroky môžu mať v konečnom dôsledku veľký význam!

Tipy, ktoré potrebuješ vedieť Ako sa starať o svoje oblečenie
Exkluzívne kupóny v aplikácii pre teba!
Získaj -15% uvítací kupón pre nových zákazníkov aplikácie teraz!