Prejsť na hlavný obsah

Tipy, triky a veľkostné tabuľky pre efektívne zmeranie sa
Ako pre seba nájsť ideálnu veľkosť džínsov

Tipy, triky a veľkostné tabuľky pre efektívne zmeranie sa Ako pre seba nájsť ideálnu veľkosť džínsov
Ako pre seba nájsť ideálnu veľkosť džínsov263

Nájdi pre seba dokonalý strih

Chceš nájsť dokonalý model džínsov? To sa ľahšie povie, ako urobí. Prichádzame však na pomoc! Nezabudni brať do úvahy, že jednotlivé značky niekedy používajú rôzne systémy označovania veľkostí. Niektoré používajú medzinárodný systém veľkostí (XS, S, M, L atď.), iné zase európsky (EU 38 a pod.) a ďalšie dokonca americký systém v palcoch, ktorý vychádza z pomeru obvodu pása a dĺžky nohavíc. Čítaj ďalej a zisti, ako stanoviť správnu veľkosť, ktorá ti sadne ako uliata. Poďme na to!

LeGer by Lena Gercke null -

Ako sa správne zmerať

Pri určovaní veľkosti džínsov postupuj takto:

1. Obvod pása: Odmeraj si obvod pása. Stoj uvoľnenie a pri meraní prilož meter priamo na pokožku.

2. Obvod bokov: Odmeraj si obvod v najširšej časti bokov. Neomotávaj pritom krajčírsky meter príliš natesno okolo bokov, inak ti môžu byť džínsy príliš úzke.

3. Dĺžka nohavíc: Postav sa bosými nohami na zem, uvoľni sa a vystri sa. Chodidlá maj vo vzdialenosti asi 10 cm od seba. Odmeraj dĺžku od vnútornej strany nohy až po členok. Tip: Ideálne je, aby meranie vykonala iná osoba. Len tak dosiahneš čo najpresnejší výsledok merania.

Tipy, triky a veľkostné tabuľky pre efektívne zmeranie sa Ako pre seba nájsť ideálnu veľkosť džínsov
null -

Prevedenie centimetrov na palce

V prípade systému veľkostí uvedeného v palcoch stačí prerátať výsledky merania obvodu pása a dĺžky nohavíc. Použi pritom tento vzorec: 1 palec zodpovedá 2,54 cm. Vydeľ preto odmerané rozmery hodnotou 2,54 a získaš údaje v palcoch. Napríklad, ak je tvoj obvod pása 73, v paloch je to zaokrúhlene nahor 29. Dĺžka nohavíc 82 cm zase zodpovedá 32 palcom po zaokrúhlení nadol. Tvoja ideálna veľkosť džínsov je preto W29/L32. Túto tabuľku môžeš použiť ako pomôcku na určenie správnej veľkosti. Tabuľka veľkostí konkrétnej značky ti však poskytne presnejšie informácie, pretože veľkosti a strihy jednotlivých značiek sa líšia.

Ešte jeden tip na záver a môžeš sa pustiť do nakupovania! Táto tabuľka môže slúžiť ako pomôcka pri určovaní tvojej univerzálnej veľkosti. Pokiaľ máš záujem o produkt od konkrétnej značky, v takom prípade ti veľkostná tabuľka danej značky ponúkne ešte presnejšiu orientáciu, pretože veľkosti a strihy sa u jednotlivých značiek líšia.

Tipy, triky a veľkostné tabuľky pre efektívne zmeranie sa Ako pre seba nájsť ideálnu veľkosť džínsov
Exkluzívne kupóny v aplikácii pre teba!
Získaj -15% uvítací kupón pre nových zákazníkov aplikácie teraz!