Prejsť na hlavný obsah

Všetko, čo potrebuješ vedieť
Sprievodca a tipy na zistenie veľkosti džínsov

Všetko, čo potrebuješ vedieť Sprievodca a tipy na zistenie veľkosti džínsov
Sprievodca a tipy na zistenie veľkosti džínsov973

Zisti, ktorá veľkosť ti perfektne sadne

Chceš nájsť dokonalý model džínsov? To sa ľahšie povie, ako urobí. Prichádzame však na pomoc! Nezabudni brať do úvahy, že jednotlivé značky niekedy používajú rôzne systémy označovania veľkostí. Niektoré používajú medzinárodný systém veľkostí (XS, S, M, L atď.), iné zase európsky (EU 40 a pod.) a ďalšie dokonca americký systém v palcoch, ktorý vychádza z pomeru obvodu pása a dĺžky nohavíc. Čítaj ďalej a zisti, ako stanoviť správnu veľkosť, ktorá ti sadne ako uliata.

Ako sa odmerať

Pri určovaní veľkosti džínsov postupuj takto:

Obvod pása: Odmeraj si obvod pása. Stoj uvoľnenie a pri meraní prilož meter priamo na pokožku.

Obvod bokov: Odmeraj si obvod v najširšej časti bokov. Neomotávaj pritom krajčírsky meter príliš natesno okolo bokov, inak ti môžu byť džínsy príliš úzke.

Dĺžka nohavíc: Postav sa bosými nohami na zem, uvoľni sa a vystri sa. Chodidlá maj vo vzdialenosti asi 10 cm od seba. Odmeraj dĺžku od vnútornej strany nohy až po členok. Tip: Ideálne je, aby meranie vykonala iná osoba. Len tak dosiahneš čo najpresnejší výsledok merania.

Prepočet centimetrov na palce

V prípade systému veľkostí uvedeného v palcoch stačí prerátať výsledky merania obvodu pása a dĺžky nohavíc. Použi pritom tento vzorec: 1 palec zodpovedá 2,54 cm. Vydeľ preto odmerané rozmery hodnotou 2,54 a získaš údaje v palcoch. Napríklad, ak je tvoj obvod pása 73, v paloch je to zaokrúhlene nahor 29. Dĺžka nohavíc 82 cm zase zodpovedá 32 palcom po zaokrúhlení nadol. Tvoja ideálna veľkosť džínsov je preto W29/L32. Túto tabuľku môžeš použiť ako pomôcku na určenie správnej veľkosti. Tabuľka veľkostí konkrétnej značky ti však poskytne presnejšie informácie, pretože veľkosti a strihy jednotlivých značiek sa líšia.

Všetko, čo potrebuješ vedieť Sprievodca a tipy na zistenie veľkosti džínsov

Ako docieliť, aby ti voľné džínsy opäť krásne padli

Obľúbené džínsy ti už nesedia tak dobre ako kedysi? Pomocou týchto jednoduchých trikov môžeš dosiahnuť, aby ti opäť sadli ako uliate. Nezaberie ti to ani 15 sekúnd. Pozri si video a zisti, ako na to.

Vyrob si z džínsov denimové šortky

Už ťa nebavia tvoje staré džínsy, ale ešte ich nechceš úplne vyradiť zo šatníka? Máme riešenie! Premeň ich na denimové šortky! Pozri si video a zisti, ako na to.

Exkluzívne kupóny v aplikácii pre teba!
Získaj -15% uvítací kupón pre nových zákazníkov aplikácie teraz!